Hozzávalók
 1 kg görögdinnyehús
 10 dkg méz
 0,5 dl száraz vörösbor
 1 citrom
 friss menta
	Elkészítés
	Ha körülbelül megvan a gyümölcsből az a mennyiség, amit a levesre szántál, akkor dobd be a turmixgépbe és pépesítsd. Miután ezzel elkészültél, egy lábasba öntsd át a dinnyelét, kezdd el melegíteni, keverd hozzá a mézet, facsarj bele némi citromlevet (bőven elég a fele is, nem az a cél, hogy savanyú legyen a végeredmény), mosd át alaposan a mentát, és azt is add hozzá, és persze a bort se hagyd ki.
	Ha buggyant kettőt, már kész is van, ha kicsit sűrűbbre szeretnéd, egy kis keményítővel elérheted a kívánt állapotot. Told a hűtőbe, és jéghidegen fogyaszd el.

	Forrás: Femina
	 
Ha érdekelnek a dinnyés receptek, ajánljuk figyelmedbe következő bejegyzéseinket:
Dinnyéből jégkockát!
Dinnyés finomságok
Dinnye granita
Dinnye süti
Görögdinnye leves
Sárgadinnye krémleves
 
                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    
Hozzászólások