Mi van a ruha alatt?! Hasznos tanácsok várandós és szoptatós kismamáknak.

Szabó Eszter | 2017.03.29


A nagyfokú kényelem, az igényes kidolgozás, a legkorszerűbb alapanyagok felhasználása, a méretgazdagság és választék egyedülállóan szolgálják az anyai szervezetben- a várandósság alatt, a szülés után és a szoptatás időszakában bekövetkezett változásokat.



Statisztikai adatok támasztják alá azt a sajnálatos tényt , hogy a nők nagy része nem megfelelő méretű melltartót visel, és sokan ennek nincsenek is tudatában.



Nem elég hangsúlyozni, -különösen várandós és szoptató kismamák esetében,-, hogy amegfelelő méretű, optimálisan illeszkedő melltartó kiválasztásánál a funkciós és a kényelemi szempontok mellett nagy hangsúlyt kell fektetni a melltartó és fehérnemű „egészségvédő” szerepére is. 



Ha túl kicsi



• a melltartó kosara szűk, vagy  nem megfelelő méretű , a merevítő folyamatosan nyomja a mellszövet alsó-oldalsó-középső részét, gyulladást és fájdalmat okozhat,



• ha a melltartó túl szűk, vagy a vállpántok túl keskenyek és bevágnak, a  teherelosztás nem egyenletes, ez megterheli  a trapézizmot és a vállizületet,



• nyomáspontok alakulnak ki a mell területén.



Ha túl nagy



• a  mellek nem töltik ki mellkosarakat,



• a vállpántok  nem tartanak,



• a hátpánt túl bő nem tart, felcsúszik a nyak irányába,



• a mell megereszkedik.



Ezért javasoljuk, hogy a fehérneműt mindig próbálják fel, és szánjanak elegendő időt a próbára.



Szaküzletünkben képzett tanácsadók állnak az Ön rendelkezésére.



Üzletünkben megtalálható Anita termékek széleskörű választéka biztosítja Önnek, hogy fitt és csinos legyen várandósan, és a szülés után is megőrizze alakját.



Várandós kismamáknak ajánlott speciális fehérneműk





ANITA terhességi melltartó

a terhesség bekövetkeztének egyik legkorábbi jele a mellek feszülése, érzékenységének fokozódása. A megnövekedett emlőnek tehermentesítésre van szüksége. A terhességi melltartó rugalmasan követi a mell növekedését, a bedolgozott mellemelő alulról megtámasztja, és megfelelően tartja az egyre nehezedő mellet. A varrásnélküli mellkosarak kímélik az érzékeny mellbimbót. Terhességi melltartó viselése még akkor is ajánlott, ha a kismama korábban nem viselt melltartót.



Speciális ANITA tartó támasztó pántok, nadrágok

a haskörfogat növekedésével a test súlypontjának megváltozása következtében, fokozott nyomás hárul a hasfalra és a medencére. Kialakul a jellegzetes „kismamatartás”, amely keresztcsonti-derék és gerincpanaszokhoz vezethet. A megváltozott statikai állapotokhoz való alkalmazkodáshoz, a jó közérzethez hatékony segítséget nyújtanak a speciális kialakítású tartópántok és nadrágok. A has alatt és a derékon körbefutó gumiszalag tehermentesíti a gerincet, megtámasztja a hasat. Hatékonyságukat klinikai vizsgálatok igazolják.



ANITA Kismama bugyik speciális szabásuknál fogva rendkívül kényelmesek és nem pörögnek le a domborodó hasról.





Szülés után ajánlott speciális kismama fehérneműk



ANITA szoptatós melltartók a szoptatás fontos eszközei. A szoptatós melltartók mellkosarai egy praktikus kapocs segítségével egyenként gyorsan és könnyen nyithatók anélkül, hogy a vállpántok hátracsúsznának. Ez nem csak kényelmi, de higiéniai szempontból is igen fontos. Fontos tanács kismamák számára, hogy szoptatós melltartót funkciójánál fogva, csak a szülés várható ideje előtt két-három héttel érdemes csak megvásárolni.





Terhestorna és az úszás



Az úszás ideális sport minden kismama számára. A víz felhajtó erejének köszönhetően a vízben könnyebb a mozgás, a mozdulatok kevésbé fárasztóak, az izületek, a gerincoszlop és az izomzat tehermentesül. Az úszás serkenti a véráramlást, stabilizálja a vérkeringést, a légzés mélyebbé válik.





Az AnitaMaternity® tervezői – több mint 40 év tapasztalatával – a legkorszerűbb anyagokat a divatos színekkel, rafinált és funkcionális szabásvonalakkal valamint sok-sok ötletes részlettel ötvözik. Ennek köszönhetően az AnitaMaternity® egy –és kétrészes kismama fürdőruhák a terhesség teljes időszaka alatt viselhetők, megfelelő tartást és tökéletes mozgásszabadságot biztosítva. Mindezeken túlmenően elmaradhatatlan szempont, hogy rendkívül csinosak.



Szülés után az ANITA fűzőnadrág segíti a has szülés utáni regenerálódását. Különleges szabásvonala tökéletes alakformálást biztosít a has, csípő-, és fartájékon, ezért a kismamák később is szívesen viselik.





Ne feledje: AMI JÓ A MAMÁNAK AZ JÓ A BABÁNAK!

Címkék:

Hozzászólások

A várandós anyukák 4 legnagyobb félelme

A várandós anyukák 4 legnagyobb félelme

A babavárás örömei mellett egy csomó aggódás is jut az anyukáknak. A leggyakoribbakat szedtük össze.

Alkohol terhesen? Megdöbbentő változást okoz a gyermek arcán!

Alkohol terhesen? Megdöbbentő változást okoz a gyermek arcán!

Az ausztrál kutatás szerint befolyással lehet a gyermek arcának formájára, ha terhesség alatt alkoholt fogyaszt az anyuka. Megváltozhat tőle a baba szemformája, orra és szája, amelyek máshogy fejlődnének, ha nem érné a babát az alkohol hatása.

Túlzásba lehet-e vinni az UH-vizsgálatokat?

Túlzásba lehet-e vinni az UH-vizsgálatokat?

Három kötelező, de vannak, akik minden vizsgálatnál szeretnék ultrahanggal is megnézni a picit. Árthat ez a babának?

Hat különbség az első és a második terhesség között

Hat különbség az első és a második terhesség között

Ha átélted már, akkor megerősítheted: tényleg így van!

Ez az egyik legideálisabb sport a kismamáknak

Ez az egyik legideálisabb sport a kismamáknak

Bátran végezheted várandósan is!

Úgy gondolják a szakemberek, hogy ez az életkor a legjobb az anyaságra

Úgy gondolják a szakemberek, hogy ez az életkor a legjobb az anyaságra

Minél fiatalabb korban jó szülni, vagy inkább toljuk ki, amennyire csak lehet? Egy tanulmány nemrégiben megállapította, melyik a legideálisabb kor az anyaságra. Íme!

10 dolog, amivel szembesülsz, ha nyáron vagy várandós

10 dolog, amivel szembesülsz, ha nyáron vagy várandós

Hallottál, olvastál már róla korábban, de most szembesülve vele elsőre borzasztóbbnak hat, mint ahogy elképzelted: a dagadó lábak. A magassarkút és a sok álldogálást jobb, ha elfelejted (mondj...

Előttünk fog lebegni a meg nem született babánk – Így lehet megnézni a babát virtuális valóságban

Előttünk fog lebegni a meg nem született babánk – Így lehet megnézni a babát virtuális valóságban

A 4D ultrahang ideje lejárt, itt az új babamozizás, ami a virtuális valóság segítségével közelebbi képet ad a fejlődő babáról.

A várandósság alatti vashiányról

A várandósság alatti vashiányról

A várandósság a nők életének jelentős korszaka. A magzat a fejlődéséhez szükséges tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat az anyai szervezetből vonja el. Ezért nagyon fontos a helyes táplálkozás a terhesség egész ideje alatt. Ha valamiből kevés van az anyai szervezetben, akkor a magzat sem tu

Annyira terhes vagyok! - kismama rap

Annyira terhes vagyok! - kismama rap

A babavárás az utolsó hetekben bizony nem túl jó móka már a legtöbb nő számára. Már a lábujjunkat sem látjuk a nagy pocakunktól, fáj a hátunk, állandóan felfalnánk mindent, minden percben pisilhetnékü...