Megoldás lehet a bepisilésre a pisicsengő

Vastag Anikó | 2019.03.02

A szobatisztaság elérése nem egyszerű feladat tudjuk. Ráadásul ott vannak az éjszakák, amelyek különösen hosszúak ahhoz, hogy egy "friss" szobatiszta kibírja.
Bármi is legyen a megoldás, az éjszakai bepisilés ellen, valószínűleg nem 1-2 nap lesz megtalálni. Addig is jól jön pár tipp, amely megkönnyíti az olyan családok életét, ahol van éjszakai bepisiléssel küzdő gyermek!

Mosás
Azokban a családokban, ahol már mindkét szülő dolgozik, hatalmas terhet tud jelenteni, ha minden nap ki kell mosni egy komplett ágyneműt a paplantól a párnáig! Ha időben még bele is fér a család életébe az egy-két plusz adag szennyes kezelése, a száradás télen már biztosan komolyabb gondot fog jelenteni.

Az első és legfontosabb kellék a gumilepedő, ami megvédi a matracot és annak igen nehezen mosható huzatát a szennyeződésektől. Ma már széles választékban kapható, szinte mindenféle ágyméretre. Érdemes ebből is több darabot beszerezni, hogy a friss ágynemű felhúzásakor, mindig kerüljön alá friss gumilepedő is.

Egy pihe-puha paplan már önmagában is kitesz egy teljes mosást, így akinek erre nincs ideje, annak érdemes gyorsan száradó és kisebb helyet foglaló (pl. mikroplüss ) takarót beszereznie. Szintén érdemes elrakni egyelőre a tollpárnát az ágyból és valami könnyedebb, mosást jobban toleráló anyagra cserélni.

Pizsamából is szép számmal vannak gyorsan száradó változatok.

Kivinni éjszaka pisilni – NEM
Ha teljesen logikusan belegondolunk, tisztán látszik az, hogyha a gyermeket álmában vagy félálomban kivisszük pisilni, pont ellenkező hatást érünk ez azzal, mint amit szeretnénk. Hiába érjük el, hogy ne legyen teli a hólyagja, azt ezzel nem tanítjuk meg neki, hogy mit kell éjszaka csinálnia teli hólyag esetén.

Más a helyzet viszont az elalvás előtti pisiléssel, hiszen éber állapotban mindenkinél aktívabban termelődik a vizelet. Sokat segíthet a helyzeten, ha megtanítjuk gyerekünknek felismerni, hogy mikor érdemes még egyszer kimennie a Wc-re, az elalvás előtt (pl. ha elhúzódik az elalvás a fektetéshez képest, vagy ha megébred éjszaka és érzi, hogy teli van a hólyag).

Esti ivás
Jó ötletnek tűnhet az esti ivás korlátozása és valóban nyújthat némi látszatmegoldást, de egy növésben lévő szervezetnek nem valószínű, hogy helyes egy olyan teljesen természetes igényét korlátozni, mint a folyadékfogyasztás. A  legjobb amit tehetünk (és ezzel biztosan nem okozunk kárt, ha bepisil éjszaka ha nem) ha a délután folyamán kerüljük a cukros és sós ételek feltálalását és ezáltal természetes mederbe tereljük az elfogyasztott folyadék mennyiségét!

Pisicsengő
Sok családnak segített már a pisicsengő, ami egy egyszerű de nagyszerű eszköz, az éjszakai bepisilés ellen!
A pisicsengő két részből áll, egy érzékelőből és egy hangszóró egységből. Az érzékelőt rá kell csatlakoztatni a hangszóróra, így lesz működőképes a szerkezet.
A szerkezeten lévő érzékelő a nedvességet figyeli. Ha nedves lesz, a hangszóró sípolni és rezegni kezd. A csengőt nem lehet kikapcsolni, ilyenkor a vezetéket el kell távolítani a hangszóró részből.



Bár a gyártó szerint a kis hangszórót valahova a nyakhoz célszerű rögzíteni, mi inkább azt javasoljuk, hogy a rövidre összetekert vezetéket  a pizsama zsebéhez vagy derékpántjához rögzítsék hogy elkerüljük a fulladásveszély legkisebb lehetőségét is.

A gyártó 4 éves kortól javasolja a használatát, amivel a következők miatt fontos:
Először is a gyermeknek teljesen értenie kell, hogy mi történik. Fontos megbeszélni vele, hogy ne piszkálja, ne szedje le stb.. Vannak a szobatisztaságban később vagy korábban érő gyerekek, ez az eszköz nem arra való, hogy sürgessük ezt a folyamatot, hanem arra, hogy akiknél már régen kialakult a szobatisztaság, de az éjszakai bepisiléssel gondok vannak, azoknak segítsen.

Címkék: pisicsengő, bepisilés

Hozzászólások

Hihetetlen mit talált ki az anyuka, hogy a beteg gyerek bevegye a gyógyszert!

Hihetetlen mit talált ki az anyuka, hogy a beteg gyerek bevegye a gyógyszert!

Így biztosan lenyeli!

Az első karácsony - tippek, hogy tényleg jól sikerüljön

Az első karácsony - tippek, hogy tényleg jól sikerüljön

Természetes, hogy nagy az izgalom, de ne essünk túlzásokba, és ne legyünk felelőtlenek.

Így befolyásolhatja a születési sorrend egy családban a gyermekek jellemét

Így befolyásolhatja a születési sorrend egy családban a gyermekek jellemét

A pszichoterapeuta megfigyelését több tanulmány is igazolta.

Rákkeltő szennyeződést mutattak ki csecsemőtejporokban

Rákkeltő szennyeződést mutattak ki csecsemőtejporokban

Csakis olyan termékeket lenne szabad forgalmazni, amelyekről teljesen biztosan tudható, hogy nem okoznak egészségi ártalmakat.

Egy ikres anyuka őszinte vallomása

Egy ikres anyuka őszinte vallomása

Üvöltöttem a férjemmel, hogy az egész az ő hibája - vallott a mindennapjairól mindenféle köntörfalazás nélkül.

Ismét lesz babakocsis felvonulás

Ismét lesz babakocsis felvonulás

A karneváli hét egyik leglátványosabb programja. Csatlakozz te is!

A klímaváltozás a családalapításra is kihat

A klímaváltozás a családalapításra is kihat

Az első hallásra furcsa kijelentést tények támasztják alá.

Gondolj erre, mielőtt megbántanál valakit

Gondolj erre, mielőtt megbántanál valakit

Tudod… anya vagyok. És piszkosul nehéz. Mert attól a perctől kezdve, hogy megpillantottam azt a két rózsaszín csíkot, az életem megváltozott. Az anyai élet = örökös gond és aggodalom.

Ezután a beszéd után tiltották be a svédek a testi fenyítést

Ezután a beszéd után tiltották be a svédek a testi fenyítést

Mi, szülők vagyunk azok a személyek, akik meg kell, hogy tanítsák a gyerekeiknek, mi az a szeretet.

Méghogy az anyukák nem leleményesek! Remek ötlet a meleg napokra.

Méghogy az anyukák nem leleményesek! Remek ötlet a meleg napokra.

A többszázeres megosztás azt mutatja, hogy sokaknak tetszik!